diumenge, 2 de desembre del 2012

El kraken


El kraken és un enorme monstre submarí que es troba en oceans i aigües profundes.
La seva grandària només és comparable al de certs dracs vermells i daurats, i en molts casos major al d'aquests. Pot mesurar uns 90 metres d'alt de mitjana. Quan s'acosta a la superfície i roman quiet es pot confondre amb una illa. El seu aspecte s'assembla al d'un pop gegant amb nombrosos tentacles i uns enormes ulls vermells amb els que controla qualsevol moviment d'altres criatures, tant dins com fora de les aigües. Els seus tentacles tenen unes ventoses d'uns 2 metres de diàmetre. Té també dos tentacles especials, recoberts de llengüetes afilades, que utilitza per atacar.
Com qualsevol cefalòpode, el kraken és capaç d'expulsar tinta negra per escapar dels seus enemics, encara que costa pensar que un ésser com aquest necessiti escapar, excepte d'un altre kraken furiós. Ni el mateix leviatan és comparable en força o en grandària.
Els albiraments de krakens es porten produint des de fa segles i han estat més freqüents en les costes de l'Atlàntic Nord i de Noruega. De fet, un bisbe noruec va descriure el 1752 al kraken, i va afirmar que el negre de les aigües de Noruega era a causa del mecanisme de defensa de l'animal.
Els mariners de vaixells de vela temien més que res l'aparició d'aquest terrible ésser, i vigilaven amb nerviosisme les aigües profundes amb l'esperança de no veure cap bombolleig abundant, senyal que el kraken estava massa a prop.
Quan el kraken apareix o emergeix algun dels seus tentacles ja no cal córrer. Un cop ha albirat les seves víctimes es llença a l'atac, les colpeja i les envolta amb els seus tentacles mentre les arrossega als seus terribles gargamelles.
Hi ha rumors sobre illes tropicals que han quedat absolutament buides, tant d'animals com d'humans, després del pas del malvat animal.

Els seus caus es troben a diversos milers de metres sota el mar i són veritables complexitats de cavernes en què diposita les restes de cadàvers que no ha devorat, així pot conservar-les fins que es torni a despertar la gana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada